Haber

Rusya Devlet Başkanı Putin: Rus-Türk münasebetleri iyi komşuluk ve yapıcı bir nitelik taşıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kazan’da yaptığı görüşmede Türkiye’de meydana gelen terör saldırısı dolayısıyla taziyelerini ileterek Rusya’nın bu tür eylemleri kınadığını vurguladı.

Putin, “Görüşmeye başlamadan önce terör saldırısı dolayısıyla taziyelerimi ifade etmek istiyorum. Medya, Türkiye’deki terör saldırısı hakkında haber yapıyor. Bu konuda ne hissettiğimizi biliyorsunuz. Sebebi her ne olursa olsun bu türden her türlü saldırıyı kınıyoruz” dedi.

‘Rus-Türk münasebetleri iyi komşuluk ve yapıcı bir nitelik taşıyor’

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede Rusya-Türkiye ilişkilerinin iyi komşuluk ve yapıcı bir nitelik taşıdığını söyledi.

Kazan’da düzenlenen BRICS Zirvesi çerçevesinde Erdoğan ile görüşen Putin, “Rusya-Türkiye münasebetleri, çeşitli alanlarda uzun yıllar ile ortaklık işbirliği deneyimine dayanan iyi komşuluk ve yapıcı bir nitelik taşımaktadır” dedi.

‘Rusya ve Türkiye doğalgaz dağıtım merkezi üzerinde çalışmaya devam ediyor’

Rusya lideri Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BRICS zirvesi kapsamında yaptığı görüşmede Rusya’nın Türkiye için güvenilir bir gaz tedarikçisi olduğunu ve olmaya devam ettiğini, ülkelerin gaz merkezi kurmak için çalışmaya devam ettiğini söyledi.

‘Rusya, Türkiye’nin güvenilir, kendini kanıtlamış doğal gaz tedarikçisidir’

Rusya, Türkiye’nin güvenilir, kendini kanıtlamış doğal gaz tedarikçisidir. TürkAkım ve Mavi Akım boru hatlarıyla geçen yıl 20.5 milyar metreküp ihracat yapıldı” diyen Putin, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye’de uluslararası gaz dağıtım merkezi kurma girişimimizin hayata geçmesi için hazırlıklar devam ediyor. Bunun öncelikle daha dengeli fiyatlandırma mekanizmaları sayesinde bölgenin enerji güvenliğini önemli ölçüde güçlendireceğine inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile düzenli temaslarını sürdürdüğünü ve bu diyaloğa değer verdiğini söyleyen Putin, “İkili ve uluslararası gündemin güncel konuları ile ilgili düzenli olarak diyalog sürdürüyoruz. Kesinlikle yararlı olan bu temaslara çok değer veriyorum. Bugünkü sohbetimizin verimli ve faydalı olacağına eminim” diye konuştu.

haberguney.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu