Yaşam

26. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali başlıyor

26. ULUSLARARASI ANKARA TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR

 

Çankaya Belediyesi’nin her yıl desteklediği Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali 26’ncı yılını kutluyor. Toplumsal Araştırmalar, Kültür ve Sanat Vakfı (TAKSAV) tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında 26 oyun; 17-27 Kasım tarihleri ​​arasında başkentte tiyatroseverlerle buluşacak.

Festival boyunca sahnelenecek oyunlara Çankaya Belediyesi kültür ve sanat merkezleri ev sahipliği yapacak.

 

Çankaya Belediyesi ve Toplumsal Araştırma, Kültür ve Sanat Vakfı (TAKSAV) iş birliğiyle düzenlenen 26. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamındaki ilk oyun, Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. “Yaşanabilir Bir Dünya İçin Sanat” konseptiyle 26 yıldır düzenlenen festivalde bu yıl 26 oyun seyirciyle buluşacak. 17 Kasım’da Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde açılış töreniyle başlayacak festival, 27 Kasım’da sona erecek.

 

26 OYUN TİYATRO SEVERLERLE BULUŞACAK

Tiyatro festivalinin açılışı Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü’nün sahneleyeceği “Geceden Sonra” dans-müzik gösterisiyle yapılacak. Törende onur ödülleri ve emek ödülleri de sahiplerine takdim edilecek. Festival Onur Ödülü tiyatro sanatçısı Orhan Aydın’a, Emek Ödülü ise tiyatro sanatçısı Mehmet Ulusoy’a verilecek. Uluslararası düzeyde gerçekleşen Ankara Tiyatro Festivali, dünyanın birçok ülkesinden katılan tiyatro grupları, üniversite tiyatro grupları, özel tiyatrolar, Belediye Şehir Tiyatroları ve amatör tiyatrolarla seyirciye renkli bir izleme fırsatı sunuyor.

 

17 Kasım 2023’te ‘Gecenin Ardından’, 19 Kasım 2023’te ‘Sabit Efendi ya da Tuvalet Kağıdının Bilinmeyen Tarihi’ ve 26 Kasım 2023’te ‘Film Anlatıcı Kız’ oyunları Çankaya Belediyesi’nin desteğiyle ücretsiz olarak sahnelenecek. Ücretli oyunların biletleri www.biletinial.com uygulamasından satın alınabileceği gibi, ücretsiz etkinliklerin biletleri de aynı uygulama üzerinden etkinlik adı aranarak alınabiliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ilichaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu