Haber

Avrupa Birliği’nin Kapıları Tekrar Kapandı: “Radikal Bir Değişim Olmadan Başlamayacak”

Türkiye’nin Avrupa Birliği hayali önümüzdeki bahara ertelendi. Türkiye raportörü Sanchez-Amor’un hazırladığı ve Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen raporda, Türkiye’nin politikalarında önemli bir değişiklik olmadan kabul sürecinin gerçekleşmeyeceği belirtildi.

Türkiye’nin 3 Ekim 2005’te başlayan Avrupa Birliği’ne katılım süreci önümüzdeki bahara ertelendi.

VOA Türkçe’de yer alan habere göre;Türkiye raportörü Sanchez-Amor’un hazırladığı raporda, Ukrayna savaşı sonrası Türkiye-Rusya ilişkileri, Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini veto etmesi, Türkiye’de hukukun üstünlüğü, hak ve özgürlüklerin durumu, demokraside devam eden gerileme, yaşanan aksaklıklar, yetkilerin cumhurbaşkanında yoğunlaşması, komşuluk, ilişkiler bağlamında Ermenistan ve Yunanistan ile ilişkilerdeki mevcut duruma ve Kıbrıs meselesine ilişkin değerlendirme ve eleştirilere yer verildi.

Raporda ayrıca üyelik sürecinin mevcut koşullar altında ilerleyemeyeceğine ve Türk hükümetinin “radikal bir yön değişikliği yapmadıkça yeniden başlayamayacağına” dikkat çekiliyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan rapora tepki

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) 2022 Türkiye Raporuna tepki göstererek, ‘Türkiye karşıtı çevrelerden gelen haksız suçlamalar ve dezenformasyona dayalı önyargılarla dolu bu rapor, AP’nin her iki ülke ilişkilerine ilişkin her zamanki sığ ve vizyonsuz yaklaşımını yansıtıyor. ülkemizin ve Avrupa Birliği’nin (AB) geleceği. Bu onun yaklaşımının bir yansımasıdır.’ Kelime kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu