Yaşam

Ayvalık Film Festivali’nin programı açıklandı

Yerli ve yabancı yapımları seyirciyle buluşturacak Ayvalık Ülkeler Arası Sinema Festivali’nin biletleri 8 Eylül’de satışa çıkacak. Biletler Biletix’te ve Ayvalık Küçük Han’da açılacak gişede satışa çıkacak.

Film gösterimlerinin tam bileti 80 TL, indirimli bileti 50 TL olurken, ASKEV ve Eski Köy Pazar Meydanı’ndaki gösterimler ücretsiz olacak.

Festival kapsamında Ayvalık Uluslararası Film Festivali kapsamında Memleketler Arasında Bir Seçim, Sinema Yapmaya Çalışmalar, İlk Sinemalar, İlk Sinemalar, Türkiye’den Sinema’nın yer aldığı “Türkiye’den Sinema” bölümlerinde toplam 57 film gösterilecek. Ve Ayvalık, Godard’a Saygı, Anılar ve uzun metrajlı filmler, kısa filmler ve belgesel filmler.

RÖPORTAJ VE PANELLER DÜZENLENECEK

Film gösterimlerinin yanı sıra sinema ekiplerinin katılımıyla filmlerin temalarına göre söyleşi ve paneller düzenlenecek. Ayrıca Festivalde Türkiye’nin farklı üniversitelerinden öğrencilerin hem çeşitli atölyelerde eğitim alacağı hem de çalışma deneyimi kazanacağı Genç Sinema programı ve Çocuk Gözlem Günü gibi etkinlikler de düzenlenecek.

Geçtiğimiz yıl festivalde ilk kez verilen ‘Yenisi…’ Ödülü de sahibini bulacak. Seçim kurulunda; Yönetmen, senarist, yazar, yapımcı ve ressam Tayfun Pirselimoğlu, yapımcı Lisanda Mahalli, editör ve yönetmen Eytan İpeker, sinema eleştirmeni-sinema programcısı Nil Kural ve oyuncu Selen Uçer’in yer aldığı ödülün kazananı, festivalin açılış gecesinde belli olacak. festival.

FESTİVAL ‘MAYIS ARALIK’ İLE AÇILACAK

Festivalin açılışı, yirmi yıl önce basını meşgul eden bir skandalın çekilecek bir filmle yeniden gündeme gelmesini konu alan “Mayıs Aralık” olacak. Julianne Moore ve Natalie Portman’ın başrolde olduğu filmin biletleri kategori fark etmeksizin 100 TL olacak.

İşte festivalde gösterilecek tüm yapımlar:

‘TÜRK SİNEMASI 2022-2023’ BÖLÜMÜ

Bu bölümde Türkiye ve dünya festivallerinde gösterilen ve ödüllerle dönen sinemalar; yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncuların katılımıyla seyirciyle buluşacak.

Ayna Ayna (Belmin Diyor)

Ayna Ayna, bir tiyatro kursunda yolları kesişen ve her birinin kendi canını veren üç kadının hikâyesini anlatıyor. Gösterimin ardından yönetmen Belmin Söylemez, başrol oyuncuları Laçin Ceylan, Manolya Maya, Şenay Aydın ve Cengiz Orhonlu ile yapımcı Haşmet Topaloğlu’nun katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Kör Noktada (Ayşe Polat)

Faili meçhul cinayetleri konu alan üç bölümden oluşan film, her bölümde aynı olayları başka bir karakterin bakış açısından anlatıyor. İlk kez bu yıl Berlin Sinema Festivali’nin Yarışmalar bölümünde gösterilen sinema, hangi açıdan bakılırsa bakılsın, anlatılmamış vahşetlerle yüzleşilmediği sürece yeni nesillerin peşini bırakmayacak yeni hayaletleri beraberinde getiriyor. Sinemanın ardından gerçekleşecek söyleşide yönetmen Ayşe Polat, oyuncular Ahmet Varlı, Nihan Okutucu ve Çağla Yurga izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Cam Perde (Fikret Reyhan)

Fikret Reyhan’ın hayatında her zaman eski kocasının gölgesini hisseden bir kadının hikâyesini anlattığı üçüncü filmi “Cam Perde” gösteriminin ardından Fikret Reyhan ve oyuncuların katılımıyla bir söyleşi gerçekleşecek. Selen Kurtaran, Uğur Karabulut, Alper Çankaya, Elif Çakman ve Emrah Özdemir.

Sanki Her Şey Biraz Felaket (Umut Subaşı)

Umut Subaşı’nın ilk uzun metrajlı filmi ‘Sanki Her Şey Biraz Felaket’, evi paylaşan iki genç kız ve yaptırdıkları iki genç adam üzerinden yeni neslin çıkış yolu yokluğunu ve gelecekteki sıkıntılarını alçak bir mizahla anlatıyor. arkadaşlarla. Sinemanın gösterimine yönetmen Umut Subaşı, yapımcı Cemre Erül ve oyuncu Melisa Bostancıoğlu katılacak.

Tavuri (Derviş Zaim)

Film, Derviş Zaim’in Gazimağusa’da top koşturduğu mahalle arkadaşı ve Tavuri (Şeytan) lakaplı Mustafa Serttaş ekseninde suç ve suça bağımlılık, toplum ve asosyallik, özgürlük ve esaret temalarını ele alıyor. Hayatının yarısını hırsızlık ve dolandırıcılıktan hapiste geçiren.

Kar ve Ayı (Selcen Ergun)

Kışın hiç bitmediği, doğa ve insan arasındaki ilişkinin daha görünür olduğu hayali bir kasabada geçen film, kasabaya gelen genç hemşirenin kendini güç bağlantıları, gizli katılımlar ve ilişkiler içinde bulması hikayesini anlatıyor. adım adım ortaya çıkan şüpheler. Hemşireyi Merve Dizdar’ın canlandırdığı filmde Saygın Soysal, Asiye Dinçsoy, Erkan Bektaş, Muttalip Müjdeci ve Onur Gürçay başrollerde yer alıyor. Sinemanın ardından gerçekleşecek söyleşide yönetmen Selcen Ergun başta olmak üzere sinema ekibi izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Karanlık Gece (Özcan Alper)

7 yıl önce kasabadan kaçmasına neden olan olaylarla yüzleşmeye ve vicdanını temizlemeye çalışırken kasabadaki suç ortaklarının tuzağına düşen bir adamın hikayesini anlatan sinema, İshak’ı merkeze alarak bir hikaye sunuyor. Hasta annesine veda etmek için gençliğinin geçtiği kasabaya dönen. Sinemanın gösterimine; Yönetmen Özcan Alper, yapımcı Soner Alper ve başrol oyuncusu Berkay Ateş katılacak.

Oregon (Kerem Ayan)

80’li yılların sosyal yaşamının merkezinde çeşitli insan panoramalarının yansıtıldığı sinema, tek bir günde geçiyor ve 1985’ten kalma bir İstanbul portresi sunuyor. Sinemanın oyuncu kadrosunda Aslı İnandık, Serkan Çayoğlu, Selen Uçer, Nazlı Bulum, Özgür Emre Yıldırım, Nejat İşler, Zihni Göktay ve Nevra Serezli. Gösterimin ardından sinema grubu izleyicilerle buluşacak.

‘SİNEMA YAPMAK İÇİN ÇALIŞTIĞIM ZAMAN’ BÖLÜMÜ

Festivalin bu bölümünde seyirciyi yönetmenlerin dünyasına davet eden dört yapım yer alıyor.

İyi Günler / Daha Aydınlık Bir Yarın (Nanni Moretti)

Cannes Film Festivali’nde yarışan film, Sovyetler Birliği’nin Macaristan’ı işgalinin İtalyan Komünist Partisi üzerindeki etkisini konu alan bir film çeken, yaşadığı sorunlar nedeniyle zor günler geçiren nevrotik bir yönetmenin hikâyesini anlatıyor. ailesiyle birlikte.

Çözümler Kitabı (Michel Gondry)

Sekiz yıl sonra çekilen ve dünya prömiyerini 2023 Cannes Film Festivali Yönetmenlerin On Beş Günü’nde yapan Gondry’nin filmi, filmini tamamlamaya çalışan depresif bir yönetmenin hikayesini anlatan bir komedi.

Ayı Yok / Ayı Yok (Jafar Panahi)

Panahi’nin canlandırdığı İran-Türkiye sınırındaki bir köyde geçen film, İran’dan kaçıp Avrupa’ya sığınmaya çalışan Bahtiyar ve Zara ile geleneklere karşı geldikleri için köyde zulme uğrayan genç aşıkları konu alıyor. Sinemanın gösterimine yönetici yapımcılar Sinan Yusufoğlu ve Nader Mohammad da katılacak.

Festivalin bu bölümünde açılış sineması “Mayıs Aralık” gösterilecek.

‘KADINLAR NASIL BAŞARILI OLUR?’ DEPARTMAN

Düet (İdil Akkuş ve Ekin İlkbağ)

Belgesel; sadece spor etkinliklerinde değil hayatın her alanında var olmaya ve kendilerini özgür bulmaya çalışan iki genç kadın; Düet kategorisinde Mısra ve Defne’nin dostlukları sayesinde kardeşlik dayanışmasını ve kadın hareketinin gücünü keşfetmelerinin öyküsü anlatılıyor.

Kim Mihri (Berna Gençalp)

Belgesel, ilk kadın ressamlarımızdan Mihri Hanım’ın hikâyesini ve attığı cesur adımları konu alıyor.

Hatice (Murat Erun)

Belgesel; En fazla 7-8 yıl yaşadığı söylenmesine rağmen 42 yaşına giren, yüzde 98 engelli olmasına rağmen ayrımcılık ve haksızlık karşısında hayattan kopmayan SMA hastası Hatice Özkan’ın hikâyesi anlatılıyor. ve inatla sonların üstesinden gelmeye çalışır.

‘VE AYVALIK’ BÖLÜMÜ

Eflatun (Nur Akalın)

Ailesinden anılarla dolu eski evini satmak için Berlin’den Ayvalık’a gelen bir kadının hikâyesini “Eflatun”da anlatan Işık Akalın, sinema gösteriminin ardından soruları yanıtlayacak.

Kırık Bir Aşk Hikayesi (Ömer Kavur)

Ömer Kavur’un Selim İleri ile birlikte yazdığı Kırık Bir Aşk Hikayesi, Ayvalık’a atanan edebiyat öğretmeni Aysel ile güçlü bir ailenin kızıyla istenmeyen evliliğe zorlanan Fuat arasındaki imkansız aşkın öyküsünü anlatıyor. bölge eşrafı.

‘İLK FİLMLER’ BÖLÜMÜ

Festivalin bu bölümünde, ilk uzun metrajlı filmleriyle uluslararası festivallerde dikkat çeken ve şimdiden sonraki filmlerini merak eden yönetmenlerin sinemaları gösterilecek.

Yiyecek / Narkozu Vurgulayın (Martijn de Jong)

Gösterime bizzat katılacak ve gösterim sonrasında izleyicilerin sorularını yanıtlayacak olan yönetmen, bir derin deniz dalgıcının etkisini takip ederek, anne ve iki çocuğu üzerinden ölümün ve kayıpla yüzleşmenin kabullenişini gizem duygusuyla yansıtıyor. eşi ve çocuklarının üzerine dalış sırasında geri dönüyor.

İnşaallah bir adam olur / İnşallah bir boy (Amjad Al Rasheed)

Kocasının ani ölümünün ardından tek kızı olduğu için ailesinin sahip olduğu her şeyin hakkına sahip olduğunu öğrenen Nawal’in hak mücadelesini anlatan sinema, erkek çocuk sahibi olmanın toplumdaki değerini ortaya koyuyor Nawal’ın yaşadığı yer.

Güvenli Bir Yer / Güvenli Bir Yer (Juraj Lerotić)

Kendi yazıp yönettiği sinemada da başrol oynayan Lerotić, ilk uzun metrajlı filminde intihara kalkışan ağabeyi Damir ve annesinin de aralarında bulunduğu kişisel bir hikayeyi kendi deneyimlerinden ilham alarak anlatıyor.

Sömürgeciler / Yerleşimciler (Felipe Gálvez)

20. yüzyılın başında Şili’de geçen filmin; Zengin bir toprak sahibinin kendi çıkarları uğruna yaptığı katliama yol açan olaylarla yerli halklara yönelik soykırımın perdesi kaldırılıyor. Film, 2023 Cannes Film Festivali’nde ‘Belirli Bir Bakış’ bölümünde gösterildi ve festivalden FIPRESCI (Uluslararası Eleştirmenler Birliği) ödülüyle döndü.

Nasıl Seks Yaparız? / Nasıl Seks Yapılır (Molly Manning Walker)

Bu yıl Cannes’da ‘Belirsiz Bir Bakış’ bölümünün en iyisi seçilen film, mezuniyet yeterlilik sınavı sonuçlarını beklerken tatile çıkan üç genç kadını konu alıyor, akran zorbalığı ve kalp kırıklığını konu alıyor ama en önemlisi , cinsel taciz ve arzu oluşturma.

Festival Kısaları! departman

Birlikte, Yalnız (Kasım Ördeği)

Film, her gün rutin olarak hırsızlık yapan bir çiftin, çalıntı arabalarında beklemedikleri bir şeyle karşılaşmalarını konu alıyor.

Burası Senin Değil (Ceyda Aşar)

Film, yaşayacak bir yer arayan bir emlakçı ve şehirli bir kadını konu alıyor ve ona insan-doğa bağı ve erkeklik bilincini düşündürüyor.

Kadıköy’ün En İyi Falcısı (Emine Yıldırım)

Zehirli erkekliğe mizahi bir bakış sunan “Kadıköy’ün En İyi Falcısı”, özel güçlere sahip bir hanımefendi ile ünlü bir falcının merkeze geldiği tarot seansında fantastik bir dünya kuruyor.

Koyun (Benhur Bolhova)

“Koyun”, İstanbul’da plazaların ortasındaki derme çatma kulübesinde adak sunan Bekir’in, müşterisine sattığı koyunlardan birinin ortadan kaybolmasıyla yaşadığı çaresizliği konu alıyor.

Suriye Kozmonotu (Charles Emir Richards)

“Suriyeli Kozmonot”, uzaya çıkan ilk Suriyeli olan ve özgür Suriye konusundaki görüşleri hedefi haline geldiği için ülkesinden kaçmak zorunda kalan Muhammed Faris’in hikayesini anlatıyor.

Suyu Çeviren Kız (Deniz Telek)

Daha önce hiç görmediği köyündeki 21 günlük karantina sürecini Deniz Telek sinemasında geçirirken, kamerasıyla bebekken ölen ablasının izini sürüyor.

Tinebe (Çağlar Odabaş)

Çağlar Odabaş’ın kısa filminde çocuklar, baba ve anne; Anıların hatırlanma şekli, kameranın fotoğraf ve görüntüleri hafıza boyutlarına göre manipüle etmesine dikkat çekiyor.

Yüzler (Zeynep Demirhan)

Demirhan, kısa belgeselinde 15 yıl önce Alzheimer tanısı konulan büyükannesinin yaşadıklarından yola çıkarak hafıza, zaman ve mekânla olan etkileşimini inceliyor.

Yılın Film Müziği

Festivalin uluslararası programında, önümüzdeki günlerde düzenlenecek ve ilk gösterimi Cannes, Berlin, Karlovy Vary ve Selanik gibi dünya festivallerinde yapılacak Toronto Sinema Festivali’nin ardından Ayvalık’ta gösterilecek sinemalar yer alıyor.

Sararan Yapraklar / Düşen Yapraklar (Aki Kaurismäki)

2023 Cannes Film Festivali’nde ‘Jüri Ödülü’ ve bu yıl Uluslararası Eleştirmenler Birliği’nin (FIPRESCI) ‘Büyük Ödülü’nü kazanan film, işten atılan süpermarket çalışanı Ansa ile inşaat işçisi ve iflah olmaz alkolik Holappa’yı karaokede buluşturuyor. çubuk. getiriyor.

Canavar / Canavar (Hirokazu Kore-eda)

Dünya prömiyerini yaptığı 2023 Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Senaryo’ ve ‘Queer Palm’ ödüllerini kazanan film, zaman geçtikçe katmanları artan, gerçeklikleri değiştikçe değişen bir öyküyle izleyiciyi buluşturuyor. Her karakterin anlatımı, eşini kaybetmiş bir anne ve oğul üzerinden anlatılıyor.

Şeflerin Sevgisi / Pot Au Feu (Trần Anh Hùng)

2023 Cannes Film Festivali’nde ‘En Yetenekli Yönetmen’ ödülünü kazanan filmin neredeyse tamamı mutfak tezgahında ya da yemek masasında bir ritüeli andıran sunum sahnelerinden oluşuyor. Film, kadının toplumdaki yerine ve sınıf çatışmasına değinen bir aşk hikayesini konu alıyor.

Öğretmenler Odası / Öğretmenler Odası – İlker Çatak

Çatak’ın Johannes Duncker’la birlikte yazdığı ve ‘En Uygun Film’ de dahil olmak üzere beş kategoride Alman Sinema Ödülü’nü kazanan sinema, okulu toplumun küçük bir modeli olarak ele alıyor. Okuldaki hırsızlık olaylarında öğrencilerin asılsız tezlerle suçlanmalarını önlemek için genç öğretmen Carla gizlice kayıt yaparak hırsıza tuzak kurmak ister. Ancak bu durum, bırakın olayların çözülmesini, mahremiyetin ihlal edildiği gerekçesiyle öğrenci, öğretmen ve velilerin dahil olduğu giderek hararetli bir tartışmaya dönüşüyor.

Kabahatler / Suçlular (Rodrigo Moreno)

2023 Cannes Film Festivali’ndeki ilk gösteriminin ardından büyük beğeni toplayan film, yeni bir hayat kurmak için çalıştıkları bankayı soymaya karar veren Moran ve Roman’ın sıra dışı yolculuklarını anlatıyor.

Umudunuzu Kaybetmeyin / Eski Meşe (Ken Loach)

Yönetmeninin son filmi olduğu söylenen film, Kuzey İngiltere’de maden işçilerinin yoğun olarak yaşadığı bir kasabada filme adını veren barda geçiyor ve buraya gelen Suriyeli mülteciler ile aralarındaki gerilimi konu alıyor. bölge ve halk.

Dört Kız Kardeş / Dört Kız (Kaouther Ben Hania)

Cannes Film Festivali’nden ‘Altın Göz’ ödülüyle dönen sinema, umut ve isyan dolu bir kızkardeşliğin hikâyesini anlatıyor. Olfa ve kaybolan kızları profesyonel oyuncular tarafından canlandırılırken, geri kalan iki kız kardeşi ise kendileri canlandırıyor. Sinema bir ailenin yaşadığı travmaları ve anıları gözler önüne serer.

Yeniden Başla / İyi Bir İnsan (Zack Braff)

Başrollerinde Florence Pugh ve Morgan Freeman’ın yer aldığı film, bir trafik kazası sonucu hayatları altüst olan insanların suçluluk, yas ve umutsuzluk gibi duygularla baş etme çabalarını anlatıyor.

Narsist Aşk / Sadece İkimiz (Valérie Donzelli)

Filmde, Fransız sinemasının son yılların en beğenilen kadın oyuncularından biri olan Virginie Efira, kocasının onu yalnızlaştırmaya ve kendine bağımlı kılmaya çalıştığını fark ederken, aradığı kadını bulduğunu düşünen eş rolünü canlandırıyor. hayatının aşkıdır ve Melvil Poupaud manipülatif bir kocadır.

Kayıp Kral (Stephen Frears)

Film Kral III’tür. Amatör tarihçi Philippa Langley’nin Richard’ın kayıp mezarını bulmaya çalışmasının gerçek hikayesini anlatıyor.

Ezbere (Benoît Jacquot)

Jacquot, sinemasında bir oyuncunun sahneye çıkmadan önceki gerilimini ve role hazırlığını Isabelle Huppert ve Fabrice Luchini’nin Avignon Festivali hazırlığı üzerinden anlatıyor.

Jeanne du Barry (Maiwenn)

“Jeanne du Barry”, XV. Madame du Barry’nin Fransız hükümdarıdır. Louis’le olan aşk hikayesini anlatan biyografik bir drama. Maiwenn sinemada Jeanne du Barry’yi canlandırırken, King XV. Johnny Depp Louis’i canlandırıyor.

Kızıl Gökyüzü / Ateş (Christian Petzold)

Baltık Denizi kıyısındaki ormandaki bir evde ikisi yaşlı, ikisi yeni dört genç arkadaşı bir araya getiren film, buluşma sırasında yaşanan hazlara, aşka ve kıskançlığa odaklanıyor. Sinema, 2023 Berlin Sinema Festivali’nden Büyük Delegasyon Ödülü ile döndü.

Başkalarının Çocukları (Rebecca Zlotowski)

“Başkalarının Çocukları”, bir kadının sevgilisinin eski eşinin kızıyla kurduğu bağ üzerinden ebeveynlik ve annelik kavramına farklı bir bakış açısı getiriyor.

Festivalde Gösterilecek Belgeseller

Boşlukta (Somnur Vardar)

“Boşlukta”, Mardin’den atanamayan öğretmen Ferhat Atsız ile üniversite hayali kuran kuzeni Emrah Atsız’ı konu alıyor. Belgesel, işçi koğuşlarının bel kemiğine, maaşlarını ödeyemeyen işçilerin şantiyeleri işgaline ve büyük bir kentsel yıkıma tanıklık ediyor. Gösterimin ardından Somnur Vardar ve kurgucu Eytan İpeker Ayvalık’ta izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Kavur (Fırat Özeller)

Belgesel ve kurmaca unsurların iç içe geçtiği sinema, 80’li ve 90’lı yıllarda çektiği filmlerle hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük eleştirel başarılara imza atan Ömer Kavur’u merkeze alıyor. Fırat Özeler ve sinemanın yapımcısı Buyruk Melek de festivalin konuğu olacak.

Lokum (Pınar Öğrencisi)

Pınar Öğrenci, belgeselinde Türk mutfak kültürünün en değerli sembollerinden lokumun Batı Anadolu’dan Yunanistan’ın Siros adasına kadar uzanan üretim öyküsüne odaklanıyor. Diğer yandan farklı kuşaklardan iki çiftin hayatta kalan hikâyesini, Kurtuluş Savaşı sırasında İzmir ve İstanbul’dan kaçıp Siroz Adası’na sığınan iki Rum ailenin zorla yerinden edilme hikâyesini bir araya getiriyor.

Bu Ben Değilim (Jeyan Kader Gülşen ve Zekiye Kaçak)

Bu Ben Değilim toplum, aile baskısı ve kendi iç çatışmaları nedeniyle cinsel yönelimlerini gizleyerek yaşamak zorunda kalan Mustafa, Mehmet ve Yusuf’un hikâyesini anlatıyor. Yönetmenlerin yanı sıra belgeselde görev alan Mustafa da festivale katılarak izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Maffy’nin Cazı (Deniz Yüksel Abalıoğlu)

“Maffy’s Jazz”, Türk caz trompetçisi Maffy Falay’a Stockholm banliyösündeki tek odalı evinde eşlik ederek izleyiciyi hayatının izinde bir yolculuğa çıkarıyor. Quincy Jones, Kenny Clarke ve Francy Boland gibi efsane isimlerle aynı sahneyi paylaşan Maffy Falay’ın 65 yıl yaşadığı İsveç’te kendini yabancı gibi hissetmesine ve varlığını yeniden tanımlamaya çalışmasına seyirci tanık olacak. Yönetmen Deniz Yüksel Abalıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen belgesel gösteriminin ardından caz vokalisti Sibel Köse, Kürşad Deniz eşliğinde piyano konseri verecek.

8 Mart 2020: Bir Günlük (Aylin Kuryel ve Fırat Yücel)

Belgesel, pandemi öncesinde İstanbul’da düzenlenen son toplu eylem olan Feminist Gece Yürüyüşü’nün anı kaydını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 7/24 canlı yayın kameralarından alınan görüntülerle sunuyor.

Sıla’ya Hasret (Gülsel Özkan)

Özkan, “Sıla’ya Özlem”de, 100 yıl önce Yunanistan ile Türkiye’nin ortasında yaşanan ve 2 milyondan fazla insanı etkileyen mübadeleyi anlatıyor. Özkan, pek çok borsanın yaşadığı Ayvalık’taki gösterimin ardından izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Yeryüzündekiler (Harun Yel)

Mardin’deki eski bir mezarlıkta “Yeryüzündekiler” heyeti Saraçoğlu Mahallesi’nde gerçekleşiyor. 90’lı yıllarda köylerini zorla terk eden ve ölülerle birlikte yaşayan mahalle sakinleri, bu kez kentsel dönüşüm nedeniyle bir kez daha yerinden edilme endişesi yaşıyor. Belgesel, özel mülkiyet ile ölüm arasındaki ilişkinin varlığına ilişkin bir değerlendirmedir. Belgesel gösteriminin ardından Harun Yel, belgeselle ilgili soruları yanıtlamak üzere Ayvalık’ta olacak.

‘Anılar’ Bölümü

Ayvalık Uluslararası Film Festivali bu bölümde Fransız yönetmen, senarist ve oyuncu Jacques Tati ile sinema eleştirmeni Cüneyt Cebenoyan’ı ölümünün dördüncü yılında anıyor.

Bay Hulot’un Tatili (Jacques Tati)

Tati’nin Bay Hulot’a hayat verdiği “Bay Hulot’un Tatili”, tatilcileri konu alan eğlence dolu esprili bir hicivdir.

Bilardo Oyuncusu / Dolandırıcı (Robert Rossen)

Sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan’ın en sevdiği film, Walter Tevis’in aynı adlı romanından Robert Rossen tarafından sinemaya uyarlanan ve 1961’de dokuz dalda Oscar’a aday gösterilen film, hırslı bilardo oyuncusu ve kumarbaz Eddie’nin zirveye ulaşma hayallerini konu alıyor. . alıyor.

‘Godard’a Saygı’ Bölümü

Ayvalık Uluslararası Film Festivali, geçen yıl vefat eden yönetmen Jean-Luc Godard’ın anısına yönetmenin “Nefret / Le Mépris” adlı filmini izleyiciyle buluşturacak.

Nefret / Le Mépris (Jean-Luc Godard)

Nefret / Le Mépris, Godard’ın İtalyan yazar Alberto Moravia’nın romanından uyarlanan, başrollerinde Brigitte Bardot, Michel Piccoli, Jack Palance ve Alman yönetmen Fritz Lang’in yer aldığı, aşk ve aşkın sonu temalarını paralel olarak işlediği sinemasıdır. para ve sanat. (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

beylikova-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort